onsdag 1. februar 2012

Meldal AUFs Miljøkonferanse 2012

Meldal AUF arrangerte Miljøkonferansen 2012 i Gammelgruva med fokus på gruveforurensnig. Vi ønsket å formidle problematikken på en enkel måte, skape engasjement og få viktige politikere ekstra engasjert i saken.


En dag har gått og jeg har fått tid til å tenke tilbake på den spennende prosessen før og under miljøkonferansen. Ideen fikk vi i Trondheim i slutten av oktober hvor vi avtalte med Eskil Pedersen at han skulle ta turen til Meldal. Vi syntes det var viktig å få Eskil engasjert i en så stor, kompleks og viktig sak for Meldal, samtidlig som vi håpet å vekke ungt engasjement i Meldal rundt gruveforurensningsproblematikken. Månedene gikk, og mange mailer fram og tilbake for å finne en dato som passet for Eskil, endte med 30. januar 2012.

Plutselig var dagen her, det føltes i allefall slik, selv om vi hadde jobbet kontinuerlig og hatt statusmøter hver søndag fram mot konferansen. Aktive medlemmer ( ingen nevnt - ingen glemt ) i Meldal AUF har virkelig tatt ansvar for sine arbeidsoppgaver og jeg synes resultatet taler for seg! Godt jobba folkens!!!


Vi er utrolig fornøyd med konferansen og har fått mange positive tilbakemeldinger. Heder og ære til talerne under konferansen. Gode, informative og innspirerende innlegg av Are Hilstad, Sivert Berg og Eskil Pedersen. Vi er heldige som har så flinke politikere! Meldal AUF har fått god og viktig støtte fra Meldal Arbeiderparti, Fagforbundet og Ole Bergsrønnings Minnenfond.Are Hembre viste oss som vanlig et helt fantastisk sangtalent. Vi blir stumme av beundring!
Jeg tror virkelig vi har lykkes med å få Eskil på saken. Han viser stort engasjement og ser hvor viktig denne saken er, og da ikke bare for Meldal. Vi står nå på terskelen til en tid med ny teknologi og forskning på feltet som jeg tror virkelig Meldal vil være tjent med. Tenk så positivt dette kan bli for Meldal, her har vi en stor mulighet til å sette standaren for rensing av gruvefelt langt utenfor landets grenser!

Eskil lover å ta saken inn i Arbeiderpartiets sentralstyre, vi i Meldal AUF jobber videre med saken og tar den opp under årsmøte til AUF i Sør-Trøndelag.

Etter middagen på Bergmannskroa for talere, gjester, styre i Meldal AP, styre i Meldal AUF samt medlemmer i Meldal AUF tok vi et flott bilde. Dette bilde skal henge på veggen på Arbeiderstuggu om kort tid.


Se så fornøyd! Nå skal det sies at vi begge gliste fra øre til øre, men i det fotografen tok bilde glemte jeg helt å ta fram fotogliset som du ser;)

Tusen takk til alle som deltok på konferansen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar